maanantai 1. joulukuuta 2014

Jouluterkkuja!

Joulu lähestyy jo pelottavan kovaa vauhtia! Joulunodotusaika on ainakin täällä Montpellierissä jo aika pitkällä. Ostoskeskuksissa jouluvalot on palanu jo toista viikkoa ja "vihdoin" perjantaina sytty myös kaupungin jouluvalot Montpellierin historiallisessa keskustassa ja samalla alko joulumarkkinat. Tänään avautu myös eka luukku joulukalenterista! 

Joulunodotusaika on meillä tällä kertaa vähän erilainen. Tänä vuonna ei paistella pipareita eikä torttuja, ei haeta kuusta eikä asennella jouluvaloja. Sen sijaan tänäkin vuonna joulunodotukseen kuuluu muun muassa koulutehtävien deadlinet, viimehetkien ponnistelut, esitykset, kiire ja stressi. :D Lisäks tottakai joululahjojen hankinta, korttien postitus, joululaulujen kuuntelu ja joulukalenterit kuuluu meiän joulunodotukseen täälläkin. Mutta ehkä erilaisimman tästä joulunodotusajasta tekee se, että se on samalla myös lähtölaskenta meiän kotiinpaluulle! 

Keskustan jouluvaloja.



Vielä voi kuitenkin syödä frozen jugurttia ulkona, vieläpä ilman takkia. ;)

Joulunalusaika täällä näyttää enemmänkin Suomen syyskuulta.

Nyt vasta parin viime viikon aikana on tippunu kunnolla lehdet puista.
Polygonen ostoskeskuksen jouluvalot ei oo ainakaan ihan vaatimattomammasta päästä.

Koristeista puhumattakaan. :D

Place de la Comedien aukiolle oli ilmestynyt myös jäätävä maapallo. Sen tarinasta ei toistaiseks mitään hajua :D

Pääkatu.

Kovin laadukkaita kuvia en onnistunu saamaan sateisessa ja pimeessä illassa huippukamerallani, mut lupaan yrittää ottaa parempia ens kerralla! :D

Place de la Comedie.

Ensimmäinen luukku auki!
Tosiaan vajaa kolme viikkoa ja me ollaan kotona! Tunteet on aika ristiriitaset jo nyt. Toisaalta ei malta odottaa sitä tunnetta, ku lentokone laskeutuu Helsinkiin, oman kotioven avaamisesta puhumattakaan, mut toisaalta, Kumman kaan Ellun sanoin "Tää on nyt sit tietyn elämänvaiheen loppu". :D Eli ku tää on ohi, ni vaikka Montpellieriin voidaan millon tahansa palata ja varmasti joskus palataankin, ni näitä aikoja ei tulla enää takasin saamaan. Vaikka aika täällä on ollu ajoittain raskasta, ni myös jollain tavalla helppoa ja vapauttavaa, positiivisella tavalla erilaista, ainutlaatusta, upeeta ja varmasti ikimuistoista. Eikä täältä ainakaan tyhjin käsin takasin lähdetä missään mielessä. Ja ikävä Montpellierin keskustan pikkukatujen ihmisvilinään yllättää varmaan jo nopeestikin kotiinpäästyä, vaikka fiilis kotiinpalattua onki varmasti myös sanoinkuvaamattoman onnellinen.

Mut nyt viimiset kolme viikkoa yritetään pitää ajatukset vielä täällä Ranskan maalla ja nauttia viimisistä päivistä täällä. Lista asioista, joita pitää täällä vielä tehdä ja kokea (ja syödä :D) on loputtoman pitkä!

Joulumarkkinoilla ei olla vielä ehditty käydä koulutehtävien ja huonojen säitten takia, mut laittelen niistäkin tänne kuvia, ku vaan sinne asti ehditään! :)


Á la prochain!

Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti