sunnuntai 14. joulukuuta 2014

La vie est belle, Reissu nro 10: Pariisi

Terkkuja jouluisesta Pariisista! Vietettiin pidennetty viikonloppu Pariisissa rentoutuen ja juhlien vihdoin loppuun saatettuja koulutehtäviä. Rentoutuminen ja aivojen nollaaminen tosiaan teki tehtävänsä, enkä nyt meinaa saada tähänkään mitään järkevää kirjotettua, joten kuvat kertokoon tarinansa! 



Le Montagne, sympaattinen ravintola Pariisin sykkeessä.

Ravintola oli aika pieni, mutta tila oli käyetty loistavasti hyväkseen. Tason kyljessä olevasta luukusta pääsi nimittäin alas keittiöön ja ruuat sieltä laitettiin tulemaan tarjoiluhissillä!
Sää torstaina meiän saapuessa Pariisiin oli kirkas, mut kylmä! Montpellierin kymmenen asteen jälkeen Pariisin viis ja jäätävä tuuli tuuli tuntu jo pakkaselta! Kylmyydestä huolimatta alotettiin kaupunkiin tutustuminen Museo Louvrelta, joka osottautu hyväks valinnaksi. Viimisenä päivänä meinaan todettiin, että Eiffel-tornin lisäks pala parasta Pariisia oli juurikin Champs Elysee eli alue Louvren ja Riemukaaren välissä! :)

Museo Luvre ja oikeeta riemukaarta vähän pienempi yksilö.

















Käytiin kattelemassa maisemia maailmanpyörässä, vaik Mikkoa vähän jännittikin...

Näkymiä Seine-joelle ja Eiffelille.

Champs Elyseelle ja riemukaarelle.

Puistoon ja Louvrelle.

Ja Sacre de Coeurille.
Maailmanpyörävisiitin jälkeen tultiin Champs Elyseen kuulusille joulumarkkinoille, joissa oli ihana tunnelma joululauluineen ja luisteluratoineen! Glögin sijaan lämmikkeeksi oli kuumaa viiniä!





Vin chaud eli kuumaa viiniä.

Teki hyvää myös jäisille korville!



Champs Elyseen joulukatu.



Riemukaarella.

Näkymiä riemukaaren päältä.

Hyvin organisoitu ranskalainen liikennekaaos riemukaaren ympärillä. :D

Eiffel-tornin valoshow.

Riemukaari oli tosiaan vähän isompi kun Montpellierin. :D

Tunnelmallinen ja tyylikäs ravintola Riemukaaren juurella.








Seuraavana päivänä käytiin tottakai myös Louvressa sisällä. Pariisille tyypilliseen joulunajan tapaan niin perjantaina ku lauantainakin sato melkeinpä koko päivän eli jätettiin shoppailut ja museot niille päiville, mut ne hetket ku ei satanu, ni käytettiin kyllä hyväks ulkona.

Louvren museo oli vähän isompi, ku luultiin... Koko museo jäi kyllä meiltä kiertämättä. :D

Mona-Lisa käytiin tietty katsastamassa monen muun tapaan!

Siinä se nyt on!
Illemmalla sade lakkas hetkeks, joten suunnattiin Eiffelin juurelle!

Näkymä Trocaderon metroasemalta Eiffelille.





Oli se iso!
Lauantain sadeaika käytettiin taas kaupoissa kierrellen. Shoppailumahdollisuudet Pariisissa oli aikalailla rajattomat! Kaikkien tunnettujen ketjujen liikkeitä löytyy useampia eripuolilta Pariisia, valikoimat on parhaimpia ja liikkeet isoja! Illalla syötiin hyvät pihvit ja käveltiin vielä kapungilla.



Pont Neuf.






Pariisi oli maineensa mukasesti älyttömän kaunis, tyylikäs ja elegantti kaupunki. Liikkuminen siellä oli helppoa, nopeeta, selkeetä ja toimivaa metrojen ansiosta. Kaikki nähtävyydet, erityisesti Eiffel-torni, oli todellakin näkemisen arvosia! Ruoka ja viini oli ranskalaiseen tyyliin törkeen hyviä. Joulun alla tunnelma oli ihanan lämmin säästä huolimatta! Ainakin meidän odotukset Pariisi täytti ja ylittikin!

Syksy Ranskassa sai siis arvoisensa päätösreissun! :)

Paluu Montpellieriin tuntu jo nyt haikeelta. Vaikee uskoa, et neljä kuukautta alkaa olla ohi ja viikon päästä on jo meiän aika jättää Montpellier taaksemme! Edessä on myös pahoin pelätty operaatio pakkaaminen, saa nähdä miten käy meiän ja meiän shoppailujen..!


À la prochain!

Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti