sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pikkujouluja, itsenäisyyspäivää & kouluhommien viimeistelyä

Yks varmasti vaihdon raskaimpia viikkoja takana, mutta siitäkin selvittiin! Kuvattiin video, tehtiin raportti ja esitys sekä IMC-markkinointisuunnitelma ja, unohdinkohan vielä jonkun? Ei olis mikään ihme! Huhhuh, sanon mä. Vaikka työnmäärään etenkin parilla viimisellä kouluviikolla on tottunut jo Turun amkissa, niin täytyy sanoa, etten tällästäkään oo kyllä ennen nähnyt..! Kaikki paine on nimittäin _välttämättä_ kerättävä viimeisille minuuteille (kirjaimellisesti!) ja jännitettävä ehtiikö työn palauttaa ajoissa. Aikakäsitys, kun tosiaan on muualla maailmassa hiukan erilainen... 

Esimerkiks torstai-iltana mun ryhmäläinen lähetti mulle meiän seuraavan päivän esityksen ja kysyi voisinko viimeistellä sen, hän kun ei oikeen ehdikään. Avasin tiedoston ja huomasin, että se koostuu enimmäkseen tyhjistä mustista slideista, katoin kelloa ja totesin sen olevan ykstoista ja deadlinen 23.55! Ihanaa, tunti aikaa tehdä powerpoint -esitys Applesta! Eihän yhdeltätoista illalla muuta haluiskaan tehdä ja siinä ajassahan ehtii ihan loistavasti! Juu... Lopulta palautin tiedoston kello 23.53!

Torstaina meillä oli myös välitentti markkinoinnista, joka oli, kuinkas muutenkaan, kun ryhmätentti! Aikaa oli kolme tuntia ja tehtävänä tehdä IMC-markkinointisuunnitelma powerpoint-muodossa. Onneks ainakin chileläisten mielestä ajan päätyttyä ehti hyvin vielä alkaa muuttamaan esityksen värejä! Sehän siinä olikin tärkeintä eikä esimerkiks se, että budjetti oli pieni ja yks meiän ehdotuksista oli tv-mainonta... Onneks opettajakin oli Meksikosta, eli aikakäsitys yhtälailla hukassa.

Käytiin torstaina vielä koulun jälkeen Ikeassa hakemassa tarjoiluja seuraavan päivän pikkujouluihin, ja vähän maisteltiin niitä etukäteen... Pitäähän sitä tietää mitä tarjoo, vai mitä? Saatiin muuten Ikeasta vihdoin tällä kertaa myös perunamuusia lihapullien kanssa, sitä onnellisuuden määrää!

Kovin rento glögi-hetki ei ollut kun yritti samalla harjotella omaa osuuttaan seuraavan päivän yritysesittelyssä...
Esityksiä oli monenlaisia, palaute sen sijaan oli aika ykstoikkosta... Kyseisen aineen opettaja on älyttömän vaativa (valmistunut tohtoriksi MIT:sta) ja palaute lähes aina samankaltasta: "ok, mutta mitä oikeastaan haitte tällä..?" tai "joo, mutta olisitte voineet keskittyä enemmän tähän ja tähän tämän ja tämän sijasta, kaipasin selkeyttä siihen ja siihen...". Ikinä opettaja ei siis ole täysin tyytyväinen mihinkään ja tavoitteena on ilmeisesti keskittyä kehitysideoiden löytämiseen huomioimatta esimerkiksi sitä, että monelle tää on eka kerta, kun opiskelee englanniks ja jo se, että saa sanat tulemaan suustaan ees jokseenkin ymmärrettävässä muodossa luokan edessä, on itsensä ylittämistä. Siinä kohtaa ei hirveästi kiinnostaisi kuulla siitä, että yrityksen kehityksen olisi voinut näyttää selkeämmässä muodossa aikajanalla. Palautteen antaminen oli onneks myös vastavuorosta, niin annoin kyllä tulla lapulle ihan kunnolla innostamisen ja positiivisen palautteen merkityksestä...

Rankan päivän ja viikon jälkeen jälkeen kotona odotti onneks ihana ylläri. :)

Myöhemmin illalla suunnattiin vielä kolumbialaisten luo illanviettoon pikkujoulujen merkeissä!

Syötiin kolumbialaisia arebaksia ja noitten rinkuloitten nimiä en muista (mut molemmissa oli siis jonkun näköstä taikinaa ja juustoa, hyviä!) ja jotain kaakaon tapasta juomaa ja Ikeasta haettuja pipareita, korvapuusteja ja glögiä!



Ja aitoa italialaista pastaa!

Erilaiset mut hauskat pikkujoulut!
Itsenäisyyspäivänä meiän piti lähtee Lyoniin, jossa on viikonlopun aikana menossa kuuluisa Fete des Lumieres eli valoshow, mut oltiin niin väsyneitä viikon jälkeen, et päätettiin jäädä Montpellieriin ja lepäillä vaan, et jaksaa vielä seuraavalla viikolla laittaa loputkin koulutehtävät pakettiin. Nukuttiin siis pitkään ja käytiin hiukan jouluostoksilla ja kokattiin kotona, samalla kattoen linnan juhlia!

Pukki oli tullu Korvatunturilta asti Polygonen ostoskeskukseen! Ei viititty käydä kysymässä et puhutko suomea, vaikka vähän mieli teki. ;)

Kokattiin itsenäisyyspäivän kunniaks suomalaisittain perunaa, porkkanaa ja possua sienikastikkeella! Nam!

Linnanjuhlia ja jälkkäriks piparia ja glögiä!
Sunnuntai kului aika pitkälle, yllättäen, koulutehtäviä tekiessä, mut illemmalla lähdettiin vihdoin kattomaan kunnolla joulumarkkinoita. Tällä kertaa sain myös muutaman, niin onnistuneen, kuvan kun tällä kameralla vaan on mahdollista!

Pääkadun jouluvaloja.







Joka kerta voi vaan ihmetellä tätä väen määrää...

Ja Comedien valot.

Maapalloa valloittamassa! Tai ainakin Ranska alkaa jo pian olla hallussa...

Joulumarkkinat.

Joulumarkkinoilla oli oikeen luistelukenttä! 



Voin vaan kuvitella mikä shokki meitä odottaa Pariisissa, ku tää väkimäärä jo saa yksinäisyyteen tottuneen suomalaisen hermostumaan... :D Muitakin syitä vierailla joulun alla Suomessa, kun lumi ja Joulupukki? Se, että saa tehdä jouluostokset rauhassa! Tän jälkeen ei saa enää valittaa Myllyn joulunalusruuhkista...



Kuumaa viiniä, maistuuko?

Joulumarkkinoille oli onnistuttu luomaan kyllä tosi joulunen tunnelma, mut harva kojuista kyllä loppupeleissä myi mitään joulujuttuja, niinku koristeita tai ruokaa, lähinnä oli käsitöitä, mut ei joulu-teemalla.

Markkinoilla oli oikeen vuoristoratakin, melkeen ku Santa Parkissa. ;)



 

Maistettiin kotitekosia, gluteenittomia macaronseja.







Ilmeisesti joulukuussa Ranskassa on kaupoilla lupa olla auki myös sunnuntaisin, sillä tänään ainakin osa kaupoista oli auki. Tälläsenä kulutusjuhlan aikana oiskin kyl hullua pitää ovet kiinni, kun väkeä riittäs. Tosin täällä riittäs kyl ympäri vuoden! Näillä eväillä kohti ens viikkoa, viimisiä koulutehtävien palautuksia, ja torstaina häämöttävää Pariisin matkaa!


À la prochain!

Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti